Over ons

Aangenaam! Wij zijn Elize Aal en Lianne van Valen; historicas, religiewetenschappers en eigenaars van Religious Business. Op deze pagina vertellen we meer over wie wij zijn, onze visie en onze inspiratie.

Onze missie

Religie, levensbeschouwing, spiritualiteit, zingeving; welke term je ook gebruikt, ieder mens heeft er wel een invulling voor. Van een actief geloof in een grote religie, die al eeuwen teruggaat, tot af en toe mediteren in een hoekje van de woonkamer. Wij zien religie overal om ons heen. Tegelijkertijd zien we ook veel onbegrip over het hoe en waarom van elkaars overtuigingen. Onbegrip leidt tot verwijdering, en in sommige gevallen zelfs tot angst. Met Religious Business willen wij verschillende levensbeschouwingen verder tot elkaar brengen. Meer kennis leidt volgens ons tot meer begrip.

Wie zijn de gezichten achter Religious Business?

Lianne van ValenLianne van Valen, 22 jaar, woont in Utrecht

Ik ben: nuchter, energiek, doortastend.

Vaak verwarren mensen mijn beroep met dat van een theoloog. Ik snap dat wel, al zijn het natuurlijk verschillende werelden. De inhoud van religies vind ik interessant, maar minstens zo interessant vind ik diens vorm en functie in de samenleving.
Mijn specialisme ligt bij wat we in jargon “nieuwe vormen van religiositeit” noemen: zaken die niet perse binnen traditionele kaders van religie vallen, zoals christendom en islam, maar toch een religieuze functie voor mensen kunnen hebben. Bij mijn werk voor Religious Business streef ik er altijd naar om product te leveren wat inhoudelijk sterk is, maar toch toegankelijk blijft. Religie gaat ons allemaal aan: iedereen moet kunnen begrijpen waar wij mee bezig zijn.

Benieuwd wat ik allemaal doe en kan? Maak een connectie!

 

Elize Aal

Elize Aal, 28 jaar, woont in Utrecht

 Ik ben: een goede gesprekspartner, creatief en analyserend

Religies worden vaak in een traditioneel daglicht gezet en in starre hokjes geplaatst. Voor mij is de persoonlijke beleving van religie dé essentie van een religie. Die traditionele kijk en de starre hokjes kloppen dan maar zelden en religie is veel diverser dan wat journalisten vandaag de dag ter sprake brengen.

Inhoudelijk heb ik veel kennis over het christendom en de islam waarbij ik ben gespecialiseerd in antropologisch onderzoek en rituelen. Elkaar begrijpen en de interreligieuze dialoog staan voor mij centraal in mijn werk voor Religious Business. Ik vind het belangrijk dat we vandaag de dag goed nadenken over de rol van religie in onze samenleving, hoe we hier mee omgaan en welke waarden wij hier aan toekennen.

Wie mij kent weet dat ik een duizendpoot ben! Benieuwd wat ik zoal doe? Je vindt mijn CV hier.

 

 

 

Wij staan ingeschreven bij de KvK onder nummer 68318502

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin