Onderzoek

Vragen over religie kunnen in verschillende vormen voorkomen. Welke verschillende betekenissen kan religie hebben voor mensen? Hoe is een bepaald religieus conflict ontstaan? Waarom zijn bepaalde rituelen en gebruiken belangrijk? Hoe verhoudt vrijheid van religie zich tot andere Nederlandse vrijheden? Hoe kan religie aansluiten bij een seculiere samenleving?

Voor al deze vragen, en meer, bieden wij de mogelijkheid tot onderzoek. Met onderzoek richten wij ons vooral op de vraagstukken die niet in een middag overleg beantwoord kunnen worden. Dit kan gaan over relaties tussen religieuze instellingen en een (jongere) doelgroep of de relaties tussen overheidsinstellingen en religieuze organisaties. Ook is ons onderzoek inzetbaar voor het samenstellen van exposities en het ondersteunen van journalistieke artikelen.

Onderzoeksrapporten van Religious Business zijn toegankelijk geschreven en altijd onderbouwd met actueel wetenschappelijk onderzoek. Wilt u de resultaten van het onderzoek direct omzetten in een verandering in beleid? Dan kunt u er voor kiezen om deze te combineren met een adviesrapport.

 

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin