Advies

Het is soms lastig manoeuvreren tussen verschillende levensovertuigingen. Deze kunnen soms botsen; over normen en waarden, over bepaalde gebruiken en uitingen, of over bepaalde vrijheden. Dit komt op allerlei niveaus voor: nationaal, maar ook binnen gemeenten en binnen bedrijven. Tevens komen dergelijke botsingen veel voor in het onderwijs, bijvoorbeeld als een openbare school een meerderheid aan religieuze leerlingen heeft.

De directe oorzaak van deze interreligieuze wrijving is vaak niet moeilijk te bepalen; hoe er op een correcte manier mee om te gaan wel. Hoe houd je een zo groot mogelijke groep tevreden, zonder daarbij de eigen identiteit als organisatie, school of bedrijf te verliezen? Vraag het ons!

Wij zijn getraind in het begrijpen en analyseren van interreligieuze wrijving in de samenleving. Hierdoor weten we snel de essentie van het conflict op te sporen en kennen we de verschillende opties om de oplossing dichterbij te brengen. Hierbij houden we ook altijd rekening met hetgeen wat de klant beschouwt als zijn of haar levensbeschouwelijke identiteit.

Onze adviesrapporten zijn altijd op maat gemaakt. Denkt u baat te hebben bij een dergelijk advies? Mail ons voor een kennismaking op info@religiousbusiness.org!

 

 

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin